tisdag 6 november 2007

Ljusstake


Sonen hade råkat få två röda Playsam-bilar i present och en av bilarna blev en ljusstake. Jo då, han sa till mig att den var jättesnygg. Jag tycker att den påminner om en grenklyka eller Eiffeltornet.

Det var i en sådan där stilren butik som säljer några få utvalda saker. Sådana butiker som jag bara går förbi i vanliga fall, för det är någonting med dem som ger mig rysningar. Den vänliga expediten informerade mig om designerns namn, ifall jag skulle ha råkat missa att läsa lappen på hyllan som talar om just detta. Nu i efterhand kan jag inte låte bli att undra vad hon hade sagt om jag hade ryckt på axlarna och svarat: Och?

fredag 2 november 2007

Ingen koll!

- Visst är det hemskt det där med Madelene, sa en av mammorna i BVC-gruppen?
- Vad då Madelene, vem är det, sa jag?
- Du vet det där barnet som försvann på ett hotell som det har stått så mycket om i tidningarna.
Jag kunde dra mig till minnes att jag hört någonting om något barn som var försvunnet och att det inte var i Sverige, men mer än så hade min selektiva hjärna inte brytt sig om att lyssna. Och aj då, det var bara jag som inte hade någon riktig koll på vad som hade hänt. Helt otroligt! Vad är det för fel på mig egentligen?

Brukade ha koll på hemskheterna i världen, men sedan jag fick barn har inte bläddrat igenom morgontidningen på flera månader. Möjligtvis att jag har orkat läsa vad kulturdelen skriver om Idol och filmrecensionerna. Jag har däremot superkoll på Sköna hems inredningsreportage. Skärpning!