torsdag 13 december 2007

Lusse


Foto Kajsa
Tärnan bakom kameran lussade tidigt på morgonen och hann med lite Ikea på vägen hem. För den fyndsugne kan jag berätta att Ikea just nu rear ut sådana här boxar med 48 kulor för endast 9 kronor. I skrivandets ögonblick är pepparkaksgubben piggare än tärnan.

onsdag 12 december 2007

Morgonstund

Foto Kajsa
Jag tar en kopp kaffe innan tomten far till butikerna. Därefter repetetion av lussetåg på jobbet.

tisdag 11 december 2007

Betsning


Foto Kajsa
Vi testade att betsa en snutt av köksbänken. Det blir nog fint framöver till vita köksluckor.

måndag 10 december 2007

Julpyssel

Foto Kajsa
Detta kommer förhoppningsvis att förvandla vår innergård till en trolsk julmiljö. Min snälla mamma har bundit en krans till mig och hämtat saker från skogen. Jag får göra det roliga, det vill säga att dekorera. Av mossan blir det bland annat små buketter som lindas med hård ståltråd och sedan stickas in i kransen.
Ni undrar kanske vad som har hänt med granplantan? Jo toppen har sparats för att sedan sättas i en kruka som kommer att dekoreras med mossa. Den kommer nog att påminna om en uppstammad krukväxt. Fortsättning följer.

lördag 8 december 2007

Kaklet färdigt





Här är några lördagsbilder från mitt hem. Det sista färglagret just rollats på kaklet. Snart ska bänkskivan oljas med mörkare pigment. Jag har just fått fram mina jullådor och funderar på hur jag ska pynta. Här är julgransdekorationer. Julkrubbefigurer från Söstrerne Gröne på Ströget i Köpenhamn. De överlevde tågresan för två år sedan, men frågan är om de inte går en säker död till mötes. Den lilla foten på bilden vill sååå gärna sparka på förpackningen.