torsdag 28 februari 2008

Variera gardinveporna

Foto http://www.skonahem.com/inspiration/gardiner/
Sköna hem, min favorit bland inredningstidningar, tipsar om hur du kan variera dina vepor. Jag gillar kombinationen av olika material och färger.

På tal om gardinvepor läste jag i någon tidning att de snart kommer att vara ute och den nya trenden är gardiner med mycket tyg. Märk väl att detta sades av en person som säljer gardiner. Och jag som just har köpt mig mina första vepor till vardagsrummet. Man gör nog bäst i att strunta i trender och ha det som man tycker om. De som säljer gardiner vill förstås att man ska jag ska tänka: "Men herregud så pinsamt med mina otrendiga gardiner. Jag måste handla nytt."

Nu i mitt nya liv som ansvarsfull förälder *harkel* försöker jag tänka på det som blir lidande av mitt konsumerande, är lille A, eftersom det är sådan tidstjuv. Och så är det inte bra för ekonomin och miljön. Jag försöker i vilket fall att ha det i bakhuvudet när jag står där på Iems och fingrar på ett nytt Marimekkotyg. Men då är det bra att jag har så mycket tyg på lager hemma. Eller hur?!!! Tygbitar som det inte blev någonting av. Och så försöker jag att låta bli att tänka på alla inredningsgrejer som jag har köpt och slängt efter någon säsong. Vad har inte det kostat i tid och pengar? Synd att det är så roligt att handla bara.

Vad ska jag sätta för rubrik på det här inlägget då? Moralkakor kanske?

onsdag 27 februari 2008

My Marrakesh



Foto från http://moroccanmaryam.typepad.com/

Jag njuter av bilderna på bloggen My Marrakesh.

fredag 22 februari 2008

Christina Bardram




Bilder från www.christinabardram.com
Bloggen Roomservice skriver om danska Christina Bardrams tavlor. Även hos mig väcker de habegär. Annars tycker jag att man har sett en hel del "blomtavlor". Framför allt orkidéer, men dessa kan enligt mig klassas som konst än som en tavla som ska matcha inredningen. Det är någonting med uttrycket i dem som jag gillar. Nu i skrivandets stund minns jag hur jag som tonåring gick på kurs och målade olja. Kursledaren höll på att få dåndimpen när jag målade i nyanser som skulle matcha gardinerna i mitt tonårsrum. *Haha*

tisdag 12 februari 2008

Modern Classics


Idag (igen) var jag i den lokala färgaffär'n och fick se den alldeles nya tapetboken från Decor Maison. Den hette Modern Classics och var helt underbara. Den svarta och den gröna är favoriter. Jag har tidigare haft emot Decor Maison eftersom deras tapeter är så ömtåliga för stötar och annan behandling, men dessa kändes riktigt bra i kvalitén. Bloggen "Fixa och dona" skriver om dem. Där har jag också hämtat collaget.

måndag 11 februari 2008

Tapet igen

Foto från www.boråstapeter.se
Här kommer en fortsättning på föregående inlägg:
Fast jag vill att det ska se ut någonting mer som det här i köket. Jag gillar kombinationen av de starka färgerna. Vi får se hur det slutar. Dramatik, dramatik...