torsdag 11 oktober 2007

Vårt lilla renoveringsobjekt

Vårt torp är byggt 1850 och min morfars morfar var den sista soldaten där. Därefter har huset fungerat bland annat som sommarbostad åt några släktingar, men på senare år har det varit ganska övergivet, tills för tre år sedan då vi fick köpa det. I delen till vänster bodde soldaten med alla sina barn i ett rum och kök. I den högra delen bodde djuren, vilket inte var helt ovanligt i Bohuslän. Den högra delen har dock inretts och byggts om någon gång under 1950-talet för att fungera på sommaren. Vi hämtar vatten hos grannen för brunnen behöver renoveras och det blir mycket att bära för det finns ingen väg fram till huset. Förvånande nog finns det så modena påfund som el, så vi kan ha mulltoa i boden till höger.

2 kommentarer:

Lotten sa...

Det ser jättefint ut... men låter lite meckigt med att bära vatten från grannen? Jag är van vid bekvämligheter.... och inte bra på att bo utan sånt som vatten ;-)

Ligger det nära havet?

hus och torp sa...

Ja det är lite meckigt, så det är klart att vi vill renovera brunnen någon gång framöver...och bygga väg och... mycket mycket mer. Jag var inte lite skeptisk till att bo där i sommras med ett spädbarn. Maken propsade så jag tänkte att vi testar. Det gick jättebra! Vi bodde där en hel vecka och upptäckta att barn inte är så ömtåliga ändå.
Det är nära havet fågelvägen, men man går till en badplats på 15-20 minuter.